Tidsdokument

Operan "I annan himmel" belyser vår tids relationer där "kärleken" ofta uppstår via en kontaktsida på nätet och gestaltar hur detta utvecklas i just denna story. Det är således ett slags klingande tidsdokument. Förmodligen ser vår tillvaro vad gäller kärlekskontakter annorlunda ut om 50 år.

Publiken kommer att få ta del av Ivan och Amoras möte vars virtuella identiteter konfronterar deras verkliga (fysiska) i ett passionerat men komplicerat kärleksdrama. (se "handling" i menyn)

Man talar ofta i dag om "innovation" och "förnyelse" bland kulturinstitutioner, men glömmer lätt bort den rent emotionella aspekten: den klassiska identifikationen med "handlingen"; gråten, skratten, passionen, kärleken, sorgen, konfrontationen, närheten, beröringen: fundamentala känslor och upplevelser av ett kvalitativt konstverk. Så ser i alla fall jag det.

Därför är vi glada över denna publikröst som visar att vi kan nå ut till en ny publik: "Operan är helt fantastisk! Jag har svårt med nyskrivet annars, men detta var så vackert" [M-L Winbladh]

Några fler röster: här

L e n n a r t  W e s t m a n
tonsättare & librettist

 

lin3.gif

  lin3.gif


lin3.gif

 

 

 

 

 

Language Team översättningsbyrå för översättning svenska engelska