Testföreställning i Eric Ericsonallen 18 januari 2014

 

/i-annan-himmel-2-lennart-westman-foto-frederic-iriarte-irrealiste-forlaget-eric.jpg    

Några röster ur publiken:

"Operan "I annan himmel" visar upp ett gryende mästerverk. Med knivskarp precision fångas dagens situation där människan kan leva sina känslor fullt ut endast i en fiktiv värld av elektroniska sociala medier. När samma personer möts "in the flesh" bryts förtrollningen förr eller senare men i den virtuella världen kan romantiken vara för evigt. "I annan himmel" är ett enastående tidsdokument. Detta kan komma att bli det bästa som skrivits i Sverige sedan Aniara."  (Mats Cederqvist, Stockholm)

"Vi vill tacka för en lyckad föreställning som verkligen gav mersmak. Mycket imponerande! Och så roligt att det komponeras sådan musik idag. Vi ser verkligen fram emot premiären." (Robert Holmin & Christina Knochenhauer, Gnesta) 

"Jag, min dotter och svärson var helt eniga om att vi vill följa parets vidare äventyr." (Eva Groth, Stöde)

"Den kvällen då något alldeles särskilt hände...känslan dröjer kvar(Gunvor Eltebo)

 

Lyssna på ett ljudklipp från testföreställningen i Eric Ericsonhallen 18 januari 2014:      

 


 
  

 

”Det är viktigt med nyskriven opera, för operakonsten i sig, för sångare, musiker och publik.  Det är också min övertygelse att ett operaverk med ett dagsaktuellt ämne kan nå en bredare och yngre publik. I operan ”I annan himmel” spänner denna dagsaktualitet faktiskt över flera år eftersom fenomenet nätdejting nu pågått ganska lång tid. Med en identifierbar handling kan operaupplevelsen bli mer angelägen för en större skara människor än för den mer traditionelle operabesökaren. Vidare tror jag att det är angeläget att opera spelas på andra scener än våra konventionella operahus, inte minst för att göra den mer tillgänglig. Därför är jag glad att vi kan vara med och öppna portarna till Eric Ericsonhallen i föreställningen "I annan himmel". (Anna Larsdotter Persson, verksamhetschef på Eric Ericson International Choral Centre)

 

Fler ljudklipp hittar du på Youtube: länk   

Fler bilder hittar du här: länk     

Här hittar du Programblad

 

Lilla Vanessa, 7 år, bevistade testföreställningen i Eric Ericsonhallen och älskade att vara där.

 

Följ Nätkärleks-opera