Några publikröster efter skolföreställning (dvs. kortversion av operan)  i november 2015:

"Kul och positivt att ni vågar ge en ny opera riktad till en publik som för det mesta inte går på opera. En eloge för det. Faktum var att alla elever satt knäpptysta, koncentrerade på handlingen under de första 30-40 minuterna, vilket är betydligt längre än vad de klarar av under en normal lektion. Vi lärare uppskattade föreställningen och tyckte att det var kul att gå med eleverna. Och det blev en intressant diskussion med några av dem om den konstnärliga processen."
[arbetsledare vid Nacka Gymnasiums byggprogram]

"Tack för en mycket fin opera! Hoppas verkligen att den långa versionen sätts upp snart!"
[Per Egland, tonsättare och artist]

"Eleverna diskuterade operan i två grupper på tisdagen efter föreställningen. "Jag älskade kostymerna” utbrast en elev, ”det var ju precis som det var på riktigt". "Fantastisk" och "underbar" var några spontana omdömen kring scenografin. Den delade scenen ledde till en lång intressant diskussion om vad som hände och hur det såg ut på de olika sidorna. De var alla överens om att det var spännande, ovanligt och annorlunda med en scen som delade av rummet på det sättet. Musiken var fantastisk."
[Lärare i Bild och teaterhistoria vid Carlgrenska Waldorfgymnasiet]

Tack Niklas Hellberg och Lennart Westman för ert finfina arbete med den nyskrivna operaföreställningen "I annan himmel". Superkul att få se föreställningen ikväll. Vet hur ni har slitit för att kunna presentera det här!
[Ida Burén, programchef på Dansens Hus]

"Vi uppskattade att våra elever fick möjligheten att uppleva en operaföreställning. Jag tror många kanske aldrig hade haft möjlighet till det tidigare. Att föreställningen var nerkortad bidrog också till att de kunde koncentrera sig och följa med i handlingen. Eftersom det är lite svårt att höra vad som sjungs hade det varit bra med "textremsor" inte bara chatkonversationen. [operateamet: "det ska vi absolut jobba på att förbättra"]. Eleverna verkade uppiggade efteråt och gick och sjöng när de lämnade föreställningen. Jag själv undervisar en kurs som heter Konstarterna och samhället, och i samband med att vi pratade om föreställningen passade det bra att ta upp hur och var operan utvecklades som konstform."
[Lärare i Engelska och Estetiska ämnen vid Grillska gymnasiet]

"Det var verkligen roligt att få se och höra operaverket ” I Annan Himmel”. Tack! Det var en lättförståelig berättelse för mina elever. Vi hade pratat om handlingen innan vi kom och reflekterat efteråt också. Och det hela var precis lagom långt för ungdomarna. Jag tycker att ”exmaken” kan få en extra applåd för sin utomordentligt fina artikulation. Alla medverkande aktörer musiker sjöng och spelade superbra. ”Amora” [Karin Ingebäck] är en skådespelartalang dessutom."
[Speciallärare vid Nacka gymnasiesärskola]

lin3.gif 

Några publikröster efter en enkel testföreställning 2014 med några scener ur operan:

"Testscenerna ur operan "I annan himmel" visar upp ett gryende mästerverk. Med knivskarp precision fångas dagens situation där människan kan leva sina känslor fullt ut endast i en fiktiv värld av elektroniska sociala medier. När samma personer möts "in the flesh" bryts förtrollningen förr eller senare men i den virtuella världen kan romantiken vara för evigt. "I annan himmel" är ett enastående tidsdokument. Detta kan komma att bli det bästa som skrivs i Sverige sedan Aniara". [Mats Cederqvist, Stockholm]

”Det genomdrag vi såg i Eric Ericsonhallen var bland den bästa svenska nutida musikdramatik vi upplevt. Mycket imponerande! Och så roligt att det komponeras sådan musik idag. Vi ser verkligen fram emot premiären"
[Robert och Christina, Gnesta]

lin3.gif

Gensvar på en filmtrailer

"Vad vackert och spännande! Kände att jag kunde relatera till detta verk rent personligen. Det var en häftig upplevelse!" [Hanna Waldén]

"Vackert och uttrycksfullt. Och vilka bra sångare! Det här vill jag absolut höra när det blir färdigt."[Kristina Uhr]

"Jag blev mycket tagen av denna film som var mycket känslig och den når rakt in i hjärtat." [Frédéric Iriarte]

"Sjukt bra video!" [Cathrine Åsklint]

"Storslagen och varmt romantisk musik!" [Bo Hyttner, Sterling Records]

"Klingar väldigt fint!" [Erik Nilsson, dB Productions Sweden AB]

"Operan är helt fantastisk! Jag har svårt med nyskrivet annars, men detta var så vackert" [M-L Winbladh]